Bibliotheek

Bibliotheek

Hieronder staan titels van veel boeken. Als fervent lezer vind ik dat je informatie uit boeken haalt en daarom staan er ook best veel in mijn huis op de plank. Niet iedere methode spreekt mij aan, maar ik haal uit iedere boek de informatie die ik nodig heb. Want niet iedere hond is het hetzelfde en heeft een andere trainingsmethode nodig. Het is slechts bedoeld om mijn kennisrugzak te vullen.
Met andere woorden: gebruik wat je nodig hebt en laat datgene waar je niet achter staat, naast je liggen.

Als je een boek zelf wilt aanschaffen, google dan even op het internet. Veel exemplaren worden tweedehands aangeboden.

Algemene hondenboeken

Anatomie van de hond : terminologie, anatomie, bewegingsleer / Roel en Piet Beute – Faber. – Amersfoort : Bloemendal Uitgevers, 2003. – 169 p. : ill.
ISBN: 90-77462-02-3
Oorspr titel: Atlas der Hunde-Anatomie. – Mürlenback (DL) : Kynos Verlag.

Naslagwerk met de uiterlijke beschrijving van de hond, op welke wijze deze fysiek functioneert en hoe hij inwendig in elkaar zit en er wordt ingegaan op de voortbeweging van de hond.

The dog in action : a study of anatomy and locomotion as applying to all breeds / geschr. en geïll door McDowell Lyon. – New Yorik : orange Judd Publishing Company, 1950. – 288 p. : ill.
Met index.
ISBN: 1929242061.
In het Engels.

Dogsteps : illustrated gait at a glace / Rachel Page Elliott, ill. by Eve Andrade and the author. – New York : Howell Book House, 1973. – 95 p. : ill.
ISBN 0-87605-519-6.
Met lit.opg.
7e dr. 1981.

In het boek wordt de wijze van beweging door honden besproken en weergegeven in met name getekende afbeeldingen.

Elementaire kynologische kennis / R. van der Molen. – Lisse : Zuid Boek producties, 1987. – 416 p. : ill.
ISBN 90-6248-853-7
Met lit.opg.
10e dr 2008.

Het boek behandelt de anatomie en de verrichtingsleer van de hond, geeft een inleiding tot de erfelijkheidsleer, de voedingsleer, de gedragsleer en de raskennis. Daarnaast wordt ingegaan op ziektebeelden bij honden.
Het boek dient als basis bij de opleiding Kynologische Kennis.

De geboorte bij de hond en zijn wilde verwanten / C. Naaktgeboren, M.A.M. Taverne, G.C. van der Weijden. – Naarden : Strengholt, 1973
. – 200 p. : ill.
ISBN 90-5860-131-5
Met lit.opg.
8e dr. 2006

Het boek gaat in op de bouw en functie van de geslachtsorganen, het begin van de dracht en de ontwikkeling van de foetus. In het boek worden een aantal geboorten bij verschillende soorten honden van dichtbij gevolgd. Bevat duidelijke foto’s.

De hond van kop tot staart / Emil Hauck, bew. door Jan van Rheenen. – Naarden : Strengholt’s boeken, 1974. – 243 p. : ill.
ISBN 9060100689.

(nog niet gelezen)

Clickertraining

Clickertraining voor honden : Martin Pietralla. – Artselaar (B) : Zuidnederlandse Uitgeverij, 2006. – 125 p : ill.
ISBN: 9044705571
Met lit. opg.

In dit boek wordt ondersteund met illustraties de clickermethode bij honden uitgelegd. Met clickertraining kan de hond op positieve wijze gewenst gedrag aanleren, maar ook trucs en sportieve prestaties.

Een hond en een dolfijn : de inleiding tot de click-training : de methode die werkt / Karen Pryor. – Houten : Van Reemst Uitgeverij, 2007. – 63 p .
Oorspr. titel: A Dog & A Dolphin 2.0, 1996.
ISBN: 9041004680

In dit boek wordt weergegeven op welke wijze hondenbezitters met behulp van de click-trainer zijn huisdier kan aansporen tot het gewenste gedrag. Karen Pryor is van origine dolfijntrainer en besefte dat bij dolfijnen het principe van trainen-door-bestraffing niet werkt. Om de dieren toch te laten doen wat ze wil gebruikt ze daarom de positieve verstereking: een dier aansporen tot het gewenste gedrag, consequent en op het juiste moment, door een signaal van de trainer. De auteur ontdekte dat honden net zo reageren als dolfijnen. Ze worden alert, geconcentreerd en werken bereidwillig mee als de click-methode wordt toegepast.

Opvoeding van honden

100 oefeningen om de perfecte hond te trainen / Sarah Fisher & Marie Miller. – Utrecht : Veltman Uitgevers, 2009. – 144 p. : ill.
ISBN 90-483-0090-7.

Praktische stapsgewijze aanwijzingen en duidelijke foto’s laten de basistechnieken zien van TT Touch, massage, clickertraining en andere vormen van training. Ook worden er spelletjes uitgelegd die de band tussen baas en hond verbeteren. Alles voorzien van duidelijke foto’s.

100 oefeningen voor een beter gedrag van uw hond / Sarah Fisher & Marie Miller. – Utrecht : VEltman Uitgevers, 2010. – 128 p. : ill.
ISBN 9048303175.

Praktische stapsgewijze aanwijzingen en duidelijke foto’s om het probleemgedrag van honden aan te pakken, eventueel met behulp van TTouch of andere methoden.

Agressie bij honden : begrijpen, voorkomen en verhelpen / Martin Gaus. – De Fontein/Trion : Baarn, 2010. – 127 p. : ill.

ISBN 90-5210-675-5.
Met DVD.

Boek met methoden waarop agressief gedrag van honden kan worden herkend en waarmee kan worden getraind om het agressief gedrag te verminderen.

Begrijp ik mijn hond : handleiding voor een betere communicatie met uw huisdier / Nicky Gootjes; Sacha Gaus. – ‘s-Graveland : Fontaine Uitgevers, 2005. – 72 p : ill., dvd.
ISBN: 9059561198

Met behulp van het boek kan worden geleerd hondengedrag te herkennen en te begrijpen. Duidelijke foto’s met toelichting geven een kijkje in de hondentaal. Op de bijgevoegde dvd staan een aantal filmpjes waarin door middel van slowmotion het gedrag herkenbaar worden gemaakt.

Cesars aanpak : om weer baas over je hond te worden / Cesar Millan met Melissa Jo Peltier. – Vianen : The House of Books, 2011. – 336 p. : ill.
ISBN: 9044331202

Op basis van eigen trainingsmethodieken worden honden met gedragsproblemen, die met name zijn ontstaan door onwetenheid, heropgevoed en krijgen eigenaren ondersteuning in het handhaven van het gewenste gedrag.

Cesars aanpak voor puppy’s / Cesar Millan met Melissa Jo Peltier. – Vianen : The House of Books, 2012. – 368 p. : ill.
ISBN: 9044334029.

De trainingsmethoden van worden ingezet om veelvoorkomende problemen bij pups aan te pakken. Geeft beeld van regels, grenzen en beperkingen, maar gaat daarnaast ook in op voeding, vaccinatie en optimale verzorging.
(Nog niet gelezen)

Het complete hondenboek / Sarah Whitehead; Beverley Cuddy. – Aartselaar (B) : Zuidnederlandse Uitgeverij, 2003. – 256 p. : ill.
ISBN: 904380861x

Boek met informatie over aankoop, verzorging, voeding en gezondheid van een hond. Geeft, ondersteunt door duidelijke foto’s en tekeningen, praktische tips over de geschiedenis en bouw van de hond, de keuze en aanschaf van een hodn en wat er voor nodig is om ze gezond te houden. Daarnaast worden uitgebreid verschillende rassen beschreven op gebruik en karakter.

De gehoorzame hond : instruktie handboek / Louise Mieras. – Lisse : Zuid Boekprodukties, 1991. – 144 p : ill. Des
ISBN 9062486932

In het boek wordt aangegeven op welke wijze de training van jonge honden kan worden gestart. Duidelijk worden alle onderdelen van het oorspronkelijk uit Engeland afkomstige obedience trainingsprogramma besproken. Op basis van aandacht voor de baas.

Help mijn hond trekt! : hondvriendelijke methode voor het ontspannen aan de lijn leren lopen / Turid Rugaas. – Genderen : Yggdrasil, 2006. – 64 p. : ill.
ISBN 90-807584-3-8.

Stapsgewijze methode voor het leren lopen aan een lijn zonder trekken. Verder wordt aangegeven welk materiaal geschikt is, waar het fout kan gaan en worden praktijkvoorbeelden genoemd. Het boek is voorzien van duidelijke foto’s.

Honden manieren leren : praktische gids voor wanhopige baasjes / Gwen Bailey. – ‘s-Graveland : Fontaine Uitgevers, 2007. – 127 p. : ill.
ISBN 9059562332.

Praktische oplossingen voor verschillende problemen.
(Nog niet gelezen)

Honden trainen voor dummies / Jack Volhard; Wndy Volhard. – [sl.l] : Pearson Education Benulux. 2006. – 331 p : ill.
ISBN: 90-430-1206-8

Het boek biedt duidelijke, stapsgewijze instructies met als uitgangspunt veelgebruikte trainingsmethoden. Alle facetten komen aan bod, van zindelijkheidstraining en socilaisatie van een puppy tot het begrijpen van hondengedrag en hoe daarmee om te gaan. Ook gaat het boek in op wedstrijdtraining.

Hondencultuur: hondenleven in mensenmaatschappij / Jean Donaldson; bew. door Nicky Gootjes. – Amersfoort : Bloemendal Uitgevers, 2005. – 223 p.
ISBN: 9077462082

Een nieuwe manier om de relatie tussen mens en hond beter te begrijpen. Gaat in over het leren kijken vanuit het perspectief van de hond, hondenintelligentie en hondenmoraal, de hond en hoe hij echt is, voorspelbaar en sociaal gedrag, gedragsproblemen en oplossingen en gerichte trainingen.

Door de bewerking en vertaling door N. Gootjes is het boek hier en daar lastig leesbaar. Geadviseerd wordt het originele boek in het engels te lezen. Titel is: The Culture Clash.

Kalmerende signalen : in gesprek met je hond / Turid Rugaas. – Genderen : Uitgeverij Yggdrasil, 2006. – 71 p. : ill.
ISBN. 90-807584-4-2

Kennis van de kalmerende signalen geeft d ehondenbezitter een extra dimensie bij het interpreteren van de gedragingen van zijn hond en kan de basis vormen voor een stressvrije omgang tussen mens en dier. De focus op kalmerende signalen van honden is revolutionair voor de hondentrainng en heeft het begrip voor het wezen van de hond vergroot.

Opvoeden en trainen van uw hond / J. Lubbers. – Amsterdam : Elsevier, 1978. – 222 p :ill.

Dit is naslagwerk voor honden die vele tips geeft om honden op te voeden vanaf de puppyleeftijd. Ook worden vele oefeningen (bekend van G&G) duidelijk en stapsgewijs uitgelegd.

NB: het boek is geschreven in 1978, toen er nog andere zienswijzen bestonden over het opvoeden van honden, bijvoorbeeld het gebruik van de slipketting. Gebruik hierin de eigen zienswijze.

De prakische puppywijzer : handige tips en deskundige adviezen voor het omgaan met een pup / red. Over Dieren. – Warffum : Welzo Medio Productions, 2004. – 62 p. : ill.

Praktisch handboek over de verschillende aspecten die van belang zijn bij de zorg voor en het omgaan met jonge honden.

Puppy’s voor dummies / Sarah Hodgson. – [s.l.] : Pearson Education Benelux, 2005. – 357 p. : ill.
ISBN 9043007056

Een toegankelijk boek dat stap voor stap uitlegt hoe je een puppy opvoedt. Van zindelijkheidstraining tot de juiste puppysocialisatie wordt op leuke en vriendelijke wijze uitgelegd. Het boek richt zich vooral op gedrag en relatie en helpt zo je puppy op te groeien tot een gezonde, speelse, welgemanierde hond.

Puppygids / [s.n]. – Veghel : Royal Canin, ?. – 44 p : ill.

Algemeen informatieboekje over puppies, afkomstig van een voedselfabrikant.

Pups opvoeden / Marcel Nijland. – Lisse : Zuid Boekproducties, 2004. – 63 p. : ill.
ISBN 90-5841-057-9

Korte en duidelijke handleiding met de meest voorkomende vragen rond opvoeding binnenshuis, zindelijkheidstraining, socialisatie en gehoorzaamheid buitenshuis.

Roedelgedrag van huishonden / Renate van Roij. – Zoeteemeer : Free Musketiers, 2008. – 147 p. : ill.
ISBN 90-484-0406-3

Naslagwerk van eigen ervaringen ten opzichte van het roedelgedrag van honden.

Teambuilding met je hond : de Tellington Ttouch-methode voor honden / Linda Tellington – Jones mmv Gundrun Braun. – Baarn : Tirion Uitgevers, 2008. – 127 p. : ill.
ISBN 90-5210-740-0.

Door het gebruik van de Ttouch-methode kunnen diverse problemen op het gebied van gedrag en dergelijke worden verholpen.

Toepoels nieuwe puppywijzer : voor een lieve gehoorzame hond / Gwen Bailey. – Haarlem : ottmer Uitgevers Groep, 2008. – 208 p. : ill.
ISBN 90-230-1227-6

Praktische gids voor het opvoeden van jonge honden. Vertelt over de wijze waarop honden denken, spelen en getraind kunnen worden.

Uw hond gehoorzaam in 10 lessen : de theorie en de praktijk van het begeleiden en opvoeden / Martin Gaus. – Baarn : Tirion, 1993. – 239p. : ill.

(Nog niet gelezen)

Uw hond natuurlijk de baas : het praktisch vervolg op ‘De vrouw die naar honden luistert’/ Jan Fennel. – Utrecht : Forte Uitgevers, 2003. – 192 p. : ill.
ISBN: 90-57877-253-5

In dit boek wordt de trainingsmethode van Jan Fennel uitgelegd, welke gebaseerd is op inlevingsvermogen van de mens. Hierbij wordt getracht mensen de taal van de hond te leren begrijpen. Op praktische wijze wordt, ondersteund met foto’s, de basisinstructies gegeven voor het toepassen van haar trainingsmethode.

Uw hond op de juiste manier trainen en opvoeden / Geert de Boster. – Aartselaar (B) : Zuidnederlandse Uitgeverij, ?. – 144 p : ill.
ISBN 90-438-1468-7

In dit boek wordt de opvoedingmethode van Geert de Bolster uitgelegd en de lezer geleed de methode zelf tot te passen. De psychologie van de hond, beloning, motivatie en het gebruik van de clicker staan hierbij centraal.

De vrouw die naar honden luistert / Jan Fennell; met een voorw. van Monty Roberts. – Baarn : Tirion Uitgevers, 2000. – 190 p. : ill.
ISBN: 9043903523.

De methodes van Monty Roberts zijn vertaald naar de wijze waarop gecommuniceerd kan worden met honden. Met praktijkvoorbeelden wordt aangegeven op welke wijze problemen kunnen worden opgepakt en opgelost. Hierbij staat de band tussen baas en hond centraal.

Katten

Jonge katten en hun verzorging / Mark Evans : vert. en bew. Netty van Lookeren Campagne – Taverne. – Houten : Van Reemst Uitgeverij, 1997. – 128 p : ill.
ISBN: 904100484x

Praktisch handboek over de verschillende aspecten die van belang zijn bij de zorg voor en het omgaan met jonge katten.

Kittengids / [s.n]. – Veghel : Royal Canin, 2001. – 60 p : ill.

Algemeen informatieboekje over kittens, afkomstig van een voedselfabrikant.

Raskatten / L. Barlerin, J.P. Vaissaire. – Parijs : Aniwa Publishing, 2003. – 56 p. : ill

Overzicht en bescrijving van verschillende raskatten.

Wat denkt mijn kat van mij? / Stephe Bruin; Walty Dudok van Heel; met tek. van Walty. – Laren : Bookman International, 1999. – 112 p : ill.
ISBN 9056850601

Toegelicht met behulp van tekeningen wordt het gedrag van de kat benoemd. Hierdoor wordt op speciale wijze informaite gegeven over de lichaamstaal van een kat, de stem, kittentijd, aard, gedrag en temperament.

Rasbeschrijvingen

Braaf / Rien Poortvliet. – Kampen : Kok, 1992. – ? p. : tekeningen.
ISBN: 9024269032

Tekeningen van diverse soorten honden.

Het complete hondenboek / Sarah Whitehead; Beverley Cuddy. – Aartselaar (B) : Zuidnederlandse Uitgeverij, 2003. – 256 p. : ill.
ISBN: 904380861x

Boek met informatie over aankoop, verzorging, voeding en gezondheid van een hond. Geeft, ondersteunt door duidelijke foto’s en tekeningen, praktische tips over de geschiedenis en bouw van de hond, de keuze en aanschaf van een hodn en wat er voor nodig is om ze gezond te houden. Daarnaast worden uitgebreid verschillende rassen beschreven op gebruik en karakter.

De grote hondenencyclopedie / Esther Verhoef. – Lisse : Rebo Productions, 2005. – 544 p. : ill.
ISBN 90-366-1328-0

Per FCI-rasgroep wordt iedere hondenras toegelicht op het gebied van uiterlijk, karaktereigenschappen en gebruiksmogelijkheden. Bevat per soort meerdere foto’s.

Honden / Bruce Fogle. – Houten : Focus/Unieboek, 2007. – 344 p. : ill.
ISBN: 9026936680.

Naslagwerk voor rasbeschrijvingen met duidleijke foto’s en korte informatie het karakter, eigenschappen en de verzorging van een specifieke hondenras.

Rhodesian Ridgeback / Ann Chamberlain ; onder red. van Robert van der Molen. – Houten : Van Reemst Uitgeverij, 2001. – Rex. – 157 p : ill.
ISBN: 9041010173

In het boek worden de volgende onderwerpen behandeld: rassstandaard en karakter, Rhodesian Ridgeback als puppy en oudere hond, gezondheid en dagelijkse verzorging, training, shows en wedstrijden. Het boek heeft een praktische opzet en de theorie wodt ondersteund door middel van foto’s en tekeningen.

De Rhodesian Ridgeback : aanschaf, voeding, verzorging, gedrag, opvoeding, ziekten en nog veel meer / red. Over Dieren. – Warffum : Welzo Media Productions, 2e dr. 2003. – Over Dieren. – 64 p. : ill.
ISBN 90-5821-068-5

Basisinformatie over de Rhodesian Ridgeback, zodat een (nieuwe) eigenaar op verantwoorde wijze met de Ridgeback kan omgaan. Gaat in op de geschieding, rasstandaard en de voor- en nadelen van het ras.
Bevat daarnast informatie over de voeding, de grondbeginselen van de opvoeding, verzorging, gezondheid en rasspecifieke ziekten.

De Rhodesian Ridgeback : aanschaf, voeding, verzorging, gedrag, ziekte, voortplanting en nog veel meer / red. Over Dieren. – Warffum : Welzo Media Productions, 3e herz. dr. 2007. – Over Dieren. – 64 p. :ill.

Basisinformatie over de Rhodesian Ridgeback, zodat een (nieuwe) eigenaar op verantwoorde wijze met de Ridgeback kan omgaan. Gaat in op de geschieding, rasstandaard en de voor- en nadelen van het ras.
Bevat daarnast informatie over de voeding, de grondbeginselen van de opvoeding, verzorging, gezondheid en rasspecifieke ziekten.

Spel- en sportboeken

50 hondentrucjes / Sophie Collins. – [s.l.] : Veltman Uitgevers, 2011. – 128 p. : ill.
ISBN 9048304127

Leuke ideeën om veilig en gezond met de hond te spelen.

Actief onderweg met uw hond : verrassende spel-ideeën tijdens de dagelijkse wandeling / Nicky Gootjes. – ‘s-Graveland : Fontaine Uitgevers, 2010. – 96 p. : ill.
ISBN: 905956328.

Inspirerende ideeën om de dagelijkse wandelingen leuker en actiever te maken, waardoor de hond op een andere manier zijn energie kwijt kan.

Alles over Agility : de behendheidssport voor honden / Vivane Theby, Michaela Hares. – Aartselaar (B) : Zuidnederlandse Uitgeverij, 2003. – 126 p. : ill.
ISBN 9043815586

Dit boek vertelt hoe een hond stap voor stap kan worden aangeleerd om met slechts enkele aanwijzingen deafzonderlijke hindernissen van het parcours foutloos te nemen. In een volgend stadium wordt geleerd hoe de hond kan worden begeleidt en indien nodig worden bijgestuurd langs een volledig parcours. Met informatie over wedstrijdvoorbereiding, hondenvoeding en fitnesstraining.

Hersengymnastiek voor uw hond : uitdagende spellen voor een tevreden hond en baas / Nicky Gootjes. – ‘s-Gravenland : Fontaine Uitgevers, 2007. – 71 p. ; ill.

In het boek worden ideeën aangereikt om de hersenen van de hond bezig te houden. Door het samen doen van spelletjes wordt de band tussen baas en hond verbeterd. De controle over de hond zal toenemen en daardoor wordt ongewenst gedrag voorkomen of verminderd. Ondersteunt door foto’s worden de spelletjes uitgelegd.

Honden in de sport : alle hondensporten op een rij. – tekst Jolien Schat. – Baarn : Tirion Uitgevers, 2009. – 98 p. : ill.
ISBN: 9052107103.

Geeft algemene informatie over de verschillende hondensporten.

Het honden sport en spellen boek / Peter Beekman…et al. – Lisse : Reaal uitgevers, 1991. 240 p. ; ill.
ISBN: 905266062X

In het boek worden de verschillende soorten hondensporten toegelicht en geeft in het kort informatie over de gehanteerde regels, de benodigde training en de historie van de sport.
De sporten die worden benoemd zijn: de windhondensport, sledehondensport, flyball, behendigheid, obedience, gedrag & gehoorzaamheid, werkhondensport, hondententoonstelling, veedrijven, jachtsport en het cleanboot speurwerk.

Hondenspelletjes : gehoorzaamheid, behendigheid, training, beloning, kunstjes / Mary Ray, Justine Harding. – Utrecht : Veltman Uitgevers, 2006. – 128 p ; ill.
ISBN: 9059203003

In het boek worden stapsgewijs oefeningen uitgelegd met gedetailleerde foto’s ter ondersteuning. De oefeningen kunnen steeds verder worden uitgebouwd.

Hondensport behendigheid : introductie, regels, training, materiaal, blessures en nog heel veel meer. – red. over Dieren. – Warffum : Welzo Media Productions, ?. – 96 p. : ill.
ISBN: 9058210472

Informatief boekje over alle aspecten van de behendigheidsport. Geeft tips en aanwijzingen hoe een hond de hindernissen kan worden aangeleerd en waarop gelet moet worden tijdens de training. Wordt ondersteunt met foto’s.

Leerrijke spelletjes met uw hond / Petra Durst-Benning, Carola Kusch. – [S.l.]) : Deltas, 2006. – 126 p. ; ill.
ISBN: 9044712616

In het boek staan ca 60 spelletjes die binnen en buiten met de hond kunnen worden gespeeld. Elk spel wordt stapsgewijs uitgelegd, zodat deze eenvoudig aan te leren zijn en uit te voeren.

Spelen met je hond : voor een echt leuk hondenleven / Martin Gaus, Tekst: Jolien Schat. – Baarn : Trion Uitgevers, 2006. – Martin Gaus Bilbiotheek. – 89 p. ; ill. foto’s door Rob van den Berg.
ISBN: 9052106312

In het boek worden spelletjes genoemd en uitgelegd die honden aanspreken en aansluiten bij hun behoefte hun zintuigen en hersens te gebruiken. Deze worden helder uitgelegd en ondersteund door foto’s.

Teambuilding met je hond : Tellington TTouch Methode voor honden / Linda Tellington-Jones met medew. van Gundrun Braun. – Baarn : Tirion Uitgevers, 2008. – 127 p. : ill.

In het boek wordt de TTouch-methode geïntroduceerd en voor welk specifiek gedrag je deze kunt gebruiken. Het is een basisboek, om de TT-methode goed te kunnen gebruiken heb je meer verdieping nodig.

Wandelen met je hond 3 : 21x wandelen en 86x waterpret in verrassende losloopgebieden / Nicky Gootjes. – Den Haag : ANWB Media, 2008. – 111 p. : ill.
ISBN: 9018026455

Overzicht van verschillende hondenzwemplekken bij plassen, vennen en aan zee. Daarnaast nog 21 wandelingen in losloopgebieden. Voorzien van kaarten en routes.

CD’s en DVD’s

Canini cineradiography : a study of bone and joint motion as seen through moving x-rays / Rachel Page Elliott. – 2002.

Behorend of aanvullend op het boek Dogsteps.

Help! : ik ben bang voor onbekende geluiden. – Leeuwarden : Libre, 2000.
ISBN 978-9075-531091.

Cd welke gebruikt kan worden om honden te wennen aan verschillende geluiden. Met een korte handleiding.

Ready to Rally! : a video guide to APDT Rally / Clarissa Bergeman. – [s.l.] : [s.n.], 2008.
ISBN 978-0-9821413-0-4.

DVD met uitleg over de verschillende oefeningen van het Rally-O(bedience).

What do I do : when my dog pulls / Turid Rugaas. – [s.l.] : Haqihana, 2007.
ISBN: 88-89006-09-1

DVD behorende bij het boek: help mijn hond trekt. Praktijkvoorbeelden.