Genealogie

De kant van mijn vader is afkomstig uit de provincie Groningen en voornamelijk rondom Uithuizermeeden.
De naam Vink komt veelvuldig voor en dat maakt het lastig om uit te zoeken hoe de familielijnen precies in elkaar zitten.

De voorouders van mijn moeder zijn afkomstig uit de provincie Friesland en ook de naam Dobma komt vaak voor. Ondertussen heb ik al verschillende lijnen ontdekt, die ik probeer aan elkaar te koppelen.

Leuk is dat beide lijnen reeds voordat mijn ouders elkaar leerden kennen al een keertje elkaar hebben gekruist.

Hiernaast kan de keuze gemaakt worden uit vier stambomen, omdat ik de lijnen vanuit mijzelf naar het verleden terugzoek. En dan vervolgens in een rechte lijn richting 1700.
Bij iedere stamboom staan de opvallende zaken genoemd en ook de vraagtekens die ik hier en daar nog heb.

De stambomen zullen worden gepubliceerd, rekening houdende met de privacy van de nog levende personen. Ben je ook bezig met stamboomonderzoek en heb je aanvullende gegevens of zou je deze graag willen hebben, neem dan even contact met mij op.

Maart 2011
Ik ben de laatste jaren bezig om vooral gegevens in te kloppen. Naderhand zal ik deze gegevens gaan controleren en verder aanvullen. Dat is een tijdrovende klus, zoals je zult begrijpen. Gelukkig kan er steeds meer via het internet en komen er steeds meer bronnen beschikbaar. De zomer komt er weer aan en dat betekent minder tijd voor binnendingen en meer tijd voor buitendingen. Maar goed, de regenachtige avonden en dagen blijven beschikbaar.
Vandaag de Pietermannenboom weer opnieuw op de site neergezet. Deze heb ik de afgelopen maanden verzameld en ingeklopt. De gegevens zijn nog niet volledig gecontroleerd, dus ik hoe me voor aanpassingen natuurlijk van harte aanbevolen. Vindt het wel interessant om te zien dat een deel van de Pietermannen is verhuisd naar de Verenigde Staten en dan met name naar hetzelfde plaatsje. Eens kijken of ik daar meer informatie over kan verzamelen.
Ook werd ik vandaag aangesproken door een cursist, die mij vertelde dat een familielid van haar met de naam Pieterman een garage in Zwolle had. Hij is afkomstig uit de provincie Groningen, dus we gaan even kijken of we de boel aan elkaar kunnen linken. Het blijft leuk werk.

December 2011/Januari 2012
De afgelopen maanden weer allerlei gegevens gevonden en ingetikt in Aldfear. De komende weken (tenminste als het weer zo blijft), ga ik hier mee door. Stamboom gevonden die ook contacten heeft met de Pietermannen. Daar zitten ook mooie verhalen aan vast. Zodra ik de gegevens heb gecontroleerd en geverifieerd, plaats ik ze weer op de website.
De stamboom van de Vinken is weer geupdate en behoorlijk aangevuld. Die staat nu wel online.