Resultaten shows

Met een rashond voorzien van de juiste papieren wil je natuurlijk ook een keertje showen. Uiteraard vind jij jouw hond de allerbeste, maar er zijn mensen die zeggen er verstand van te hebben en zetten je weer met beide voeten op de grond.
Kyara vindt een show het eerste uur nog wel interessant, maar daarna komt een RR-trekje naar boven en laat ze duidelijk merken dat ze het helemaal niets vindt. Ondertussen hebben we toch al een paar keuringsrapportjes bij elkaar verzameld en gaan nog een paar shows doen.

17-09-2006  IJsselshow Zwolle
Resultaat: U en 5e plek

Keurrapport
Well balanced head, nice round eye, good necklength
Very good topline , good underline
Good length of loin
Nice feet
Moves with good disee (?)
Could loose some weight.

Was al blij dat ik Kyara aan het eten had gekregen, krijg je zo’n opmerking. Liep al de ring uit, maar mocht terugkomen voor de toekenning van de 5e plek. De stipjes ga ik nog proberen te ontcijferen.

Foto’s IJsselshow

30-09-2006 Clubmatch RRCN
Resultaat: ZG

Feminini Hundin von sehr …….
Feminizer kopf, sehr schones, dunkles Auge, kraftiger Hals,
wenig Vorburst, Rucken noch nicht gans fest,
kohnte in der Begenung etwas mehr Temperament zeigen
In der Vorhand etwas …., Freundlich und … im Verhalten,
Sehr gute Prasentation.

Het was een lange dag, waarbij de honden vrij dicht op elkaar moesten bivakkeren. Daarnaast was de grond te nat gespoten, wat bij Kyara absoluut niet helpt. Daarnaast denk ik ook dat het niet verstandig is om de jongere honden te laten wachten tot de middag voordat ze gekeurd worden. Die doen dan helemaal niets meer.

Foto’s clubmatch 2006

14-04-2007 Nakomelingendag RRCN

Algeheel beeld is goed, ze heeft een iets te fijne onderkaak en de kleur van de ogen mag iets donkerder zijn.
De oren zijn prima en het gebit ook. De lengte van de ridge is goed, maar de kronen ietsepietsje off-set, maar de box is symmetrisch.
De voorhand is iets minder (gemidd. 3), maar de bone is weer goed. Ze heeft nog iets keelhuid, maar de lengte van de hals is prima. De voorborst en ribwelving zijn wat minder, maar de boven- en onderlijn weer beter. De achterhand is prima en al dat wandelen levert ook een prima bespiering op.
De staart is goed alhoewel een beetje laag aangezet. Haar voeten staan prima en het gangwerk ook.

Algemene opmerkingen: draaint in stand en gangen de voeten naar binnen. En heeft een wat afhangende krup. Gedrag in de ring is prima.

Opmerking over het nest: het gehele nest vertoont goede karakters.

Foto’s NKD 2007

12-04-2008  Clubmatch KC Hardenberg
Resultaat: ZG met een 1e plek (was dan ook maar 1 in de open klasse)

2 jaar. Elegant teefje die wat stabieler moet overkomen. hoofd past bij het lichaam, maar de schedel is wat breed ten opzichte van de voorsnuit. Goed ontwikkelt pigment. Ogen mochten wat donkerder, goede ridge, goede benen en voeten. Gangwerk moet krachtiger, de bovenlijn moet bij het staan rechter.

Gangwerk konden we helaas niet goed laten zien, omdat de ring veel te klein was. Deze was opgebouwd voor teckels en dergelijke. Voordat ik op gang was, knalde ik al tegen het andere eind aan. Kyara heeft wat meer ruimte nodig. En ja…die bovenlijn….presenteren doet Kyara met de staart tussen de poten….

Foto’s Clubmatch Hardenberg

3-10-2009  Clubmatch RRCN
Resultaat: U

Lovely ridges
Good head and neck
Nice front
I would like the feet a little tighter
Very nice open back movement

Foto’s Clubmatch 2009

4-9-2010 Clubmatch RRCN
Resultaat: ZG

4,5 years old feminine bitch of good breed type. Nice head, needs slightly better stop and darker eye. Correct bite. Well carried ears. Nice bone, Enough neck. Underline not at it’s best. Enough rearangulation.
ridge of good length with nice crowns. Moves well behind, but needs to be finer in front. 

Kyara was schijnzwanger, dus van de onderlijn klopt.